HipHop Streetdance

Voor de jeugd en volwassenen absoluut niet meer weg te denken in deze tijd! Zelfs de allerkleinsten vanaf 5 jaar kunnen op een speelse wijze leren Hip-Hoppen. Buiten het feit dat je net zo leert dansen als wat je in de videoclips ziet, is het een fantastische manier om jezelf uit te leven.

Wat is Streetdance / HipHop?

Vrijwel alle clips op TV en YouTube zijn tegenwoordig voorzien van deze dansvorm. HipHop is op dit moment een van de meest beoefende dansvorm in Nederland. De instructeur leert je stapsgewijs de choreografie.
Wil je een keer een proefles meemaken dan ben je van harte welkom. Mail of bel ons even.

HipHop Kids 7 & 8 jaar

Tijdens deze cursus leren de kinderen stoere choreografie dansjes. Soms draait er ook een videoclip mee. Zowel jongens als meisjes vinden het gaaf om HipHop te leren.
Aan het eind van elk dansseizoen gaan de kinderen afdansen voor een mooi diploma.

HipHop Kids Theatershowgroep 7 & 8 jaar (alleen in het Theaterseizoen)

Tijdens de lessen Theater show volgen we het normale les programma van de HipHop Kids en daarnaast bereiden we de danser voor op de Theatershow die altijd plaatsvindt in de maand juni. Hiervoor worden dan speciale Theatershowdansen aangeleerd en leren de kinderen ook als groep een dans uit te voeren.
Aan het eind van elk dansseizoen gaan de kinderen afdansen voor een mooi diploma.

HipHop Teens 9 – 12 jaar

Lekker dansen op muziek van de videoclips. Dat leer je op de cursus HipHop. Een swingende cursus voor kinderen van de basisschool.

De muziek en de bewegingen worden op een speelse manier en stapsgewijs aangeleerd. Wanneer je TV of YouTube aan zet zie je in heel veel clips wat het resultaat kan worden. Bij HipHop volgen we de nieuwste trends.
Aan het eind van elk dansseizoen gaan de kinderen afdansen voor een mooi diploma.

HipHop Teens Theatershowgroepen 9 – 12 jaar (alleen in het Theaterseizoen)

Tijdens de lessen Theater show volgen we het normale les programma van HipHop en daarnaast bereiden we de danser voor op de Theatershow die altijd plaatsvindt in de maand juni. Hiervoor worden dan speciale Theatershowdansen aangeleerd en leren de kinderen ook als groep een dans uit te voeren.
Aan het eind van elk dansseizoen gaan de kinderen afdansen voor een mooi diploma..

HipHop Jazz Contemporary 9 – 15 jaar

Bij deze HipHop stijl worden Jazz en Moderne dansbewegingen gecombineerd met HipHop moves. Vind je Jazz en Modern leuk en vind je HipHop leuk dan is dit misschien wel de nieuwe cursus voor jou. Aan het eind van elk dansseizoen gaan de kinderen afdansen voor een mooi diploma.

HipHop 12 t/m 16 jaar

Lekker swingen op muziek van de videoclips. Dat leer je op de cursus HipHop. Nu bij Wensink, straks misschien op TV!! Leer de nieuwste moves en choreografieën. Aan het eind van elk dansseizoen gaan de kinderen afdansen voor een mooi diploma.

HipHop Theatershowgroepen 12 jaar en ouder (alleen in het Theaterseizoen)

Tijdens de lessen Theater show volgen we het normale les programma van HipHop en daarnaast bereiden we de danser voor op de Theatershow die altijd plaatsvindt in de maand juni. Hiervoor worden dan speciale Theatershowdansen aangeleerd en leren wij je ook als groep een dans uit te voeren. Aan het eind van elk dansseizoen kun je ter afsluiting meedoen aan het afdansen.

HipHop 15 jaar en ouder

Voor iedereen die wat meer uitdaging wil, adviseren wij om mee te doen aan de cursus HipHop 15 jaar en ouder. De moves worden lastiger maar je zult merken dan je ook die na een aantal weken kunt dansen. Aan het eind van elk dansseizoen is het mogelijk om mee te doen aan de Danstest.

HipHop Lyrical 12 jaar en ouder

Dit is een HipHop stijl die gedanst wordt op lyrics (songtekst) van muziek. Een verhaal vertellen en dansen met gevoel. Het is een vloeiende en meer expressionele versie van de oorspronkelijke HipHop.
Aan het eind van elk dansseizoen is het mogelijk om mee te doen aan de Danstest.

HipHop Jazz Contemporary 12 jaar en ouder

Bij deze HipHop stijl worden Jazz en Moderne dansbewegingen gecombineerd met HipHop moves. Vind je Jazz en Modern leuk en vind je HipHop leuk dan is dit misschien wel de nieuwe cursus voor jou. Aan het eind van elk dansseizoen is het mogelijk om mee te doen aan de Danstest.

HipHop B-anything

Wil en kun je meer ? In de maand mei/juni vinden er altijd audities plaats voor de wedstrijdgroepen HipHop B-anything. Hier selecteren wij de beste dansers per team.

De B-anything Crew bestaat uit de volgende groepen:

  • HipHop Kids Formation en HipHop Kids Small Group
  • HipHop Juniors Formation en HipHop Juniors Small Group
  • HipHop Adults Formation en HipHop Adults Small Group