Zumba®

Zumba® is een fitnessprogramma geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse dansen. Het is in de jaren ’90 ontstaan in Colombia en bedacht door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse celebrity fitness trainer en choreograaf van internationale popsterren. Hij bracht de trainingsmethode naar Miami, waarna het al snel in heel Amerika een hit werd. De naam Zumba® komt uit het Colombiaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben.

Zumba®Fitness

Over de hele wereld een daverend succes. Goed voor je conditie en je hebt geen partner nodig. Als je niet zo dol bent op fitness, maar wel van dansen houdt, is dit iets voor jou. Tijdens een Zumba®les worden dansen als cumbia, merengue, salsa, reggaeton, mambo, rumba, flamenco en calypso gecombineerd met aerobics waardoor er een leuke intervalroutine ontstaat die makkelijk te volgen is. Je werkt niet alleen aan je conditie, je verbrandt er ook nog eens enorm veel calorieën mee en dat allemaal zonder dat je het gevoel hebt afgebeuld te worden. Op de officiële website staat ook niet voor niets te lezen: “Ditch the workout. Join the party!”

Zumba® Gold (beginners)

Dezelfde workout als Zumba®Fitness maar nu voor beginners en actieve ouderen. Zumba® Gold is een programma dat speciaal ontwikkeld is om de beginselen van het internationale dans- en fitnessprogramma Zumba® onder de knie te krijgen. Het is ontwikkeld voor beginners, actieve ouderen en alle andere deelnemers die speciale aanpassingen nodig hebben voor een succesvolle workout. Ontwikkeld om de basisbewegingen van Zumba® te leren, explosief en makkelijk te volgen voor iedereen, ongeacht leeftijd. Zumba® Gold garandeert iedereen een veilige en effectieve workout. Zumba® Gold creëert dezelfde partysfeer die Zumba® juist zo leuk, anders en makkelijk maakt. Je traint taille, buik en heupen lachend op Zuid-Amerikaanse muziek. Je hebt met Zumba® eigenlijk niet door dat je sport. Zumba® Gold is de mooiste tijd van je leven. Doe mee, lach en geniet van het Zumba® leven!! Hieronder een filmpje voor een indruk.

Zumba-Toning®

Zumba-Toning® is uitdagende Zumba Fitness les met Licht Gewicht Dumbells. Hiermee ontstaat een Swingende, Conditie en Spierversterkende Workout.
Zumba Toning sticks zijn verkrijgbaar en/of gratis te leen bij de Dansschool.